Waaraan moet een factuur voldoen

Weten waaraan een factuur moet voldoen? Probeer onze software 30 dagen gratis en ontdek het zelf

Bij het maken van een factuur moet u weten waaraan deze moet voldoen. Deze is namelijk pas rechtsgeldig als hij aan een aantal, door de Belastingdienst opgestelde eisen, voldoet. Bovendien kan de ontvanger bijvoorbeeld geen gebruik maken van de btw-aftrek. Dat geldt natuurlijk ook voor uzelf. Met ons programma kunt u uw eigen factuur ontwerpen en opmaken. Dankzij de vaste velden ziet u snel wat u moet invullen, zodat u weet waaraan uw factuur moet voldoen. Een download is niet nodig, want werken in de Cloud. Nieuwsgierig geworden? Meld u aan voor een gratis proefaccount van 30 dagen.

Probeer gratis

Waaraan moet een factuur voldoen?

Een factuur is een belangrijk document, voornamelijk voor de btw. Daarom zijn er een aantal eisen waaraan een factuur moet voldoen. Naast uw naam, vestigingsadres en die van uw klant, moet u ook denken aan:

  • Uw btw-nummer en dat van uw klant
  • Duidelijke omschrijving van leveringen/diensten
  • Vergoeding per btw-tarief of vrijstelling
  • Btw-tarief en btw-bedrag
  • De leveringsdatum

Freeware software

U kunt een factuur zowel per post al per e-mail versturen. Als u uw facturen digitaal verstuurt, gelden er nog enkele extra voorwaarden. Van belang is dat uw identiteit kan worden vastgesteld en dat de inhoud niet door de ontvanger kan worden gewijzigd. Bijvoorbeeld door de factuur als pdf-bestand of UBL per e-mail te versturen. U moet dat allemaal aan de hand van uw bedrijfsprocessen gedurende zeven jaar (wettelijke bewaarplicht) kunnen aantonen. Dat betekent dat u ook voor een veilige opslag van uw gegevens moet zorgen. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres, want wij slaan met onze freeware software al uw bestanden versleuteld op. Zo zijn ze veilig tegen hackaanvallen en andere malafide praktijken.

Vanaf 2013 is de Belastingdienst veel strikter gaan toezien op het maken van een correcte factuur. Ontbrekende gegevens of een nepfactuur kunnen ernstige gevolgen hebben. Wij zorgen ervoor dat u met onze freeware software aan alle eisen voldoet en bovendien kunt u elk sjabloon omtoveren in uw eigen huisstijl. Makkelijker dan in Excel en het programma kan op vrijwel elk mobiel apparaat worden gebruikt, dus ook op een Mac. Simpel en vlot.

Vormvereisten en voorwaarden factuur

Zoeken naar een modelfactuur en download van de software is niet nodig. Updates en back-ups verzorgen wij voor u, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. Elke ondernemer kan met ons programma werken, ook als u zzp’er bent. U voldoet aan alle voorwaarden en vormvereisten. Het programma kunt u grotendeels aanpassen en inrichten naar de behoeften van uw onderneming. Voortaan heeft u inzicht in de verzonden facturen en kun u real-time volgen hoeveel klanten al hebben betaald. Wist u dat u ons facturatieprogramma ook kunt koppelen aan onder meer onze module voorraadbeheer en kassa? Meld u aan voor een gratis proefaccount van 30 dagen. Ons aanbod is niet nep, maar een echt fantastische aanbieding.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Aanmelden