Hoe moet een factuur eruit zien

Hoe een factuur eruit moet zien? Onze facturatie software biedt u een keuze uit tal van mogelijkheden

Om er zeker van te zijn dat uw factuur betaald wordt, moet deze niet alleen voldoen aan wettelijke eisen. Het oog wil ook wat. Het uiterlijk van de factuur kan zelfs bepalend zijn voor de snelheid waarmee het openstaande bedrag wordt betaald. Qua opmaak en huisstijl kunt u een factuur maken zoals u dit wenst. U bepaalt dus grotendeels zelfs hoe uw factuur eruit gaat zien. Met of zonder bedrijfslogo? Persoonlijke of zakelijke afsluiting? Onze facturatie software geeft u bijzonder veel vrijheid. Bent u nieuwsgierig hoe het werkt? Neem vandaag nog een gratis proefaccount.

Probeer gratis

Elektronisch factureren

De digitale of elektronische factuur is al sinds 2004 wettelijk toegestaan. De laatste jaren neemt het gebruik ervan toe, mede als gevolg van het streven naar administratieve lastenvermindering. Bovendien is het goedkoper en zijn er meerdere mogelijkheden, zoals factuurindeling en verzending. Denk aan het periodiek verzenden van een factuur. Een periodieke factuur is niets anders dan een factuur die in een vast herhaalpatroon wordt verstuurd. Bijvoorbeeld een maandelijkse vaste dienstverlening wat u elke maand factureert.

U start het proces van automatische periodiek facturen door eenmaal de eerste factuur van een reeks zelf te verwerken als een gewone factuur. Daarna is de periodieke factuur actief. U kunt altijd nog de startdatum aanpassen als de factuur te laat of te vroeg wordt gegenereerd.

De inhoud van een factuur

Inhoudelijk bent u dus wel aan wettelijke eisen gebonden bij het opmaken van een factuur. Hieronder noemen wij enkele factuureisen:

  • uniek, doorlopend en opvolgend factuurnummer;
  • factuurdatum waarop de factuur gemaakt is;
  • adresgegevens en btw-nummer van uw bedrijf (zoals ingeschreven bij de KvK);
  • adresgegevens en btw-nummer van uw klant;
  • de hoeveelheid en soort geleverde product of in het geval van een dienst, de omvang en het soort verrichtte dienst;
  • de prijs, eventuele aanbetalingen en kortingen, exclusief btw;
  • het gehanteerde btw-tarief (0%, 6% of 21%).

BTW-tarieven

Het algemene btw-tarief is 21%. Het 6% btw-tarief kunt u hanteren voor bepaalde diensten, zoals diensten aan agrariërs of voor het verkopen van voedingsmiddelen in de horeca. U hanteert het 0% btw- tarief als u bijvoorbeeld goederen exporteert of opslaat in een douane-entrepot. U brengt dan geen btw in rekening. Op de factuur noteert u 0% btw.

Misschien heeft u het gevoel dat er erg veel regels zijn waar een factuur aan moet voldoen, maar ons factuurprogramma wijst u de weg. Met het programma maakt u op een eenvoudige manier facturen voor uw bedrijf, goederen, zaak en/of business. Het basisgebruik is eenvoudig en u kunt onbeperkt facturen maken. Factuur te laat betaald? Een herinnering is met een druk op de knop ook zo verstuurd. Onze module werkt met een overzichtelijk dashboard, duidelijke tabbladen en verwijzingen. Ook kunt u direct bekijken hoe u er financieel voor staat met gedetailleerde rapportages.

Gratis factuurpakket voor 30 dagen

Met handige functies en slimme oplossingen hoeft u zich niet meer af te vragen, hoe moet een factuur eruit zien. Ons factuurprogramma is betrouwbaar en efficiënt om de meest belangrijke documentatie voor uw bedrijf op te maken en te versturen, uw facturen. Zelf ervaren hoe gemakkelijk het kan werken? Probeer het factuurpakket gratis en vrijblijvend uit voor een periode van 30 dagen. Zo ervaart u direct het gemak en alle voordelen die factureren met zich meebrengt.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Aanmelden