Factureringsprogramma gratis

Op zoek naar een factureringsprogramma? Probeer ons programma nu 30 dagen gratis

Het facturatiesysteem is onder meer bestemd voor zelfstandigen, freelancers en kleine bedrijven die een eenvoudig en gebruikersvriendelijk factureerprogramma willen voor het maken van facturen op een Mac of Windows pc in hun eigen huisstijl. Per klant ziet u direct alle facturen, betalingen en aanmaningen. Een apart veld maakt het mogelijk extra informatie bij een klant toe te voegen. Ook kunt u met dit factureringsprogramma bulksgewijs factureren aan klantgroepen. Wij laten u graag gratis en vrijblijvend kennismaken met ons factureerprogramma. Meld u aan voor een proefperiode van 30 dagen en ervaar de voordelen.

Probeer gratis

Online factureringsprogramma is onmisbaar

Elke ondernemer verstuurt graag facturen, want dit betekent dat er geld wordt verdiend. Om dit deel van uw administratie nauwkeurig te laten verlopen, is een factureringsprogramma onmisbaar. Ook aan het sturen van elektronische facturen zijn een aantal eisen verbonden, die ervoor moeten zorgen dat de factuur geldig is voor de Belastingdienst. Hieronder noemen we een aantal wettelijke eisen.

  • Een opeenvolgende nummering
  • De volledige naam van uw bedrijf en dat van u klant
  • Het volledige adres van beide partijen
  • Uw BTW en KVK nummer
  • De aard en hoeveelheid van de goederen en/of diensten die er geleverd zijn
  • De leveringsdatum
  • Het bedrag dat ik rekening wordt gebracht, exclusief BTW
  • Het BTW tarief en het uiteindelijke BTW bedrag

Electronisch facturen versturen

Als het goed is, betaalt uw klant of opdrachtgever netjes binnen de afgesproken termijn. Ons factuurprogramma geeft een alert als er een betalingstermijn is verstreken, zodat u een herinnering kunt sturen. In elke daaropvolgende factuur vermeldt u een nieuwe termijn, deze termijn moet wederom zijn verstreken voor u een nieuwe brief stuurt. Wettelijk gezien mag u herinneringen, ook electronisch, versturen vanaf de dag na een gemiste betaling. Het kan echter klantvriendelijk zijn om nog een paar extra dagen te wachten voor u de eerste brief verstuurt.

Het fijne van ons online factureringsprogramma is dat u makkelijk facturatiegegevens kunt aanpassen. Dat betekent dat u niet voor elke factuur aan dezelfde klant alles weer opnieuw hoeft in te voeren. Bedragen en omschrijvingen zijn eenvoudig te veranderen en het versturen van een factuur kan electronisch of per post.

Nederlandse wetgeving

Een aantal jaren geleden stond online factureren nog in de kinderschoenen en was de Nederlandse wetgeving nog niet op deze ontwikkeling afgestemd. Nu steeds meer bedrijven digitaal factureren, maakt ook de Belastingdienst geen onderscheid meer tussen papieren en digitale facturen. Voor online facturen gelden vandaag de dag daarom ook dezelfde wettelijke eisen als papieren facturen.

De snelste manier om een factuur te versturen is natuurlijk via e-mail, maar om de voor u moverende redenen kunt u facturen ook per post of in persoon overhandigen. Overleg met uw klanten/opdrachtgevers of zij digitale facturen accepteren. Zij zijn hier namelijk niet toe verplicht. De meesten zullen hier geen problemen mee hebben, maar een goede communicatie vooraf draagt natuurlijk bij aan de acceptatiegraad. Probeert u onze software maar eens om deze te vergelijken met andere aanbieders. De eerste 30 dagen kunt er gratis gebruik van maken.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Aanmelden